Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013



Η εμφάνιση μετράει…και στα γραπτά!!!


Πριν κάποια χρόνια στην Αμερική οι ψυχολόγοι έκαναν μία έρευνα.
Έβαλαν έναν κύριο με κοστούμι και χαρτοφύλακα να περάσει  απέναντι στον δρόμο με το φανάρι να είναι κόκκινο για τους πεζούς. Παρ΄όλο που αυτό απαγορευόταν πολλοί ήταν αυτοί που τον ακολούθησαν και πέρασαν μαζί του απέναντι το δρόμο.
Αργότερα, έβαλαν στο ίδιο φανάρι έναν άλλον κύριο αλλά  αυτή τη φορά ρακένδυτο, άπλυτο, αχτένιστο  να επιχειρεί το ίδιο πράγμα, δηλαδή να περάσει απέναντι το κόκκινο φανάρι.
Μαντέψτε… κανένας δεν  τον ακολούθησε.
Το συμπέρασμα που βγήκε από αυτό το πείραμα είναι ότι οι άνθρωποι εκτιμούν, υπολογίζουν και ακολουθούν αυτούς που τους αρέσει η εμφάνισή τους, ή που με την εμφάνισή τους προσδίδουν κύρος, ασφάλεια και σιγουριά στους γύρω τους.
Για σκεφτείτε λιγάκι…. φέρτε στο μυαλό σας έναν κύριο καλοντυμένο με γραβάτα και κοστούμι τη μία μέρα και την άλλη μέρα ο ίδιος κύριος με βερμούδα και σαγιονάρα… Ποιος θα σας κάνει καλύτερη εντύπωση;
Σίγουρα ο ίδιος κύριος αλλά  με το κοστούμι.
Δίκαιο ή όχι, μας αρέσει ή όχι, η εμφάνιση μετράει. Και όλοι μας δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία, ακόμη κι αν προς στιγμή δεν το παραδεχόμαστε.
Δυστυχώς, τα ράσα κάνουν τον παπά….
Δείτε τα δύο παρακάτω κείμενα. Ποιο σας αρέσει περισσότερο;
Δεν νομίζω να θέλει πολύ σκέψη. Το μόνο που θα ήθελα να σκεφτείτε είναι το εξής… φανταστείτε το παιδί σας να κάνει γράμματα όπως το δεύτερο γραπτό που παρουσιάζεται παραπάνω.
Τι εντυπώσεις θα είχατε βλέποντας αυτό το γραπτό αν ήσασταν ο καθηγητής του, ή ο εξεταστής του στις πανελλήνιες ή ο υπεύθυνος εισαγωγής φοιτητών σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού ή ο μελλοντικός του εργοδότης.  Και τι εντυπώσεις θα είχατε αν βλέπατε το πρώτο γραπτό.
Όπως καταλαβαίνετε η εμφάνιση μετράει. Ακόμη και το γραπτό προσδίδει κύρος, σιγουριά, θετική διάθεση σε αυτόν που το κοιτάζει.
Τα μαθήματα καλλιγραφίας παιδιών δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη. Και θα πρέπει να τα δείτε ως μαθήματα που προσφέρουν εφόδιο στα παιδιά σας  και όχι ως μία απλή απασχόληση για να περνάνε την ώρα τους.
Το σημαντικότερο είναι ότι μέσα σε  4 μήνες το παιδί σας θα έχει αλλάξει τον γραφικό του χαρακτήρα εντελώς και δεν πρόκειται να σας απασχολήσει το ίδιο θέμα στο μέλλον.
Δείτε  προόδους μαθητών πριν και μετά την καλλιγραφία εδώ http://calligrapher.gr/site/?p=1101
Δείτε πληροφορίες για τα μαθήματα εδώ  http://calligrapher.gr/site/?p=1018
Περισσότερα άρθρα για την καλλιγραφία εδώ http://calligrapher.gr/site/?cat=16


Πηγή:  http://calligrapher.gr